Browse films by

May 16 - June 9, 2013   Start the Festival in style with the SIFF 2013 Opening Night Gala! The evening features the Seattle premiere of Much Ado About Nothing, with director Joss Whedon and cast members Alexis Denisof, Amy Acker, Nathan Fillion, and Clark Gregg scheduled to attend.

Films A to Z

All # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Browse Festival Forums

Panel: Transition from Stage to Screen

120 minutes |

2:00-4:00pm (Film Center Classroom) $5 - General audience Free - SIFF / SAG/AFTRA Members

Explore resources and tools for stage actors to thrive on the big screen. Many stage actors have trouble transitioning to film and television. In this forum SAG/AFTRA representatives explain the best methods for landing a movie role, effective audition techniques and how to make the right contacts. This forum will shed light on how to make the leap from the stage to the big screen.

Sponsor: SAG/AFTRA

Resources for the Modern Filmmaker

120 minutes |

1:00 - 3:00pm, (Film Center Theater)
$5 - General Audience, Free - SIFF Members

Aspiring filmmakers will explore new platforms in film budgeting, copyright usage, and digital archiving.

Sponsors: NIMIA Media

Rule the World of Independent Filmmaking – From Indie Distribution to Smart Phone Productions.

120 minutes |

1:00pm - 3:00pm (Film Center Classroom)
$5 - General Audience, Free - SIFF, Northwest Screenwriter's Guild, Women in Film Members

Learn the new entrepreneurial, legal, finance, distribution and marketing strategies and tactics filmmakers in all disciplines need to know to navigate the new landscape of independent film.

Sponsors: Northwest Screenwriters Guild, Women in Film.

Sheroes in the Media: From Guerrilla Girls to Women in Film

90 minutes |

3:00-4:30pm (Film Center Classroom)
$5 - General Audience, Free - SIFF Members

How are women, both real and fictional, represented in American culture and around the world? How do advocates of media literacy, as well as media makers, subvert these messages or offer alternatives for empowerment through their work?  Join the conversation with activists and groundbreaking artists. 

Short Filmmakers Happy Hour & Panel: Making the Most of Any Festival

90 minutes |

4:30pm-6:00pm (Film Center Classroom)
$10 - General Audience, $5 SIFF Members

Join us for libations and important tips from fellow filmmakers that will make your experience at any festival an exceptional one. 

State of the Industry with Amy Lillard

60 minutes |

4:00pm - 5:00pm SIFF Film Center Theater

With productions increasing in Washington, independent filmmakers have to stay on the pulse of new resources and incentive programs. 

What's Your Style: High School Filmmakers Scene Workshop

120 minutes |

2:00pm-4:00pm (Film Center Classroom)
$10 - General Audience  $5 - SIFF / SAG/AFTRA Members 

Ever wonder why some films have a style all their own? In this workshop young actors and directors will review different filmmaking styles and learn how to ensure a scene captures a clear and distinctive vision. 

1 2 3